Sunday, November 3, 2013

Kenangan

Di mataku....dia.
Di hatinya.....aku.

Yep.

Entahlah...
Bile melibatkan perasaan, semua jadik ta kena.
Hati meruntum minta pengertian.
Jiwa meronta dengan kerinduan.

Ya. Rindu.
Amat rindu. Rindu serindu rindunya.
Namun masa telah berubah.
Waktu sudah bertukar, yang lama hanya...
Tinggal Sejarah.
Kenangan Terindah.

Hmm

Bila yang tertulis untukmu
Adalah yang terbaek untukku
Kanku jadikan kau kenangan
Yang terindah dalam hidupku.

Tuesday, August 20, 2013

Bila

Bila cinta bertasbih,
Jantung pun berdegup merdu.
Huhu..

Dia datang
Dia dekat
Namun dia jauh.

Sometimes I just descibe this as wind.
Or more narrow down its similarly like a movie title
"A moment to remember"

Our love is like a wind.
We can feel it but
We cannot touch it.

I missed you.
I loved you.

Saturday, August 10, 2013

10082013 @ 1505

Right after a year 3 month. Seriously, who are us to against the fate?

I'm tremendously happy for that. But slightly feeling bad. Bad for all this while happend. Bad for everything and what's been happen.
Time's running fast, everything was change. Like dreaming. And I hope I still in a dream.
Because I hope, when I wake up
I'm not getting hurt with all these things. Hurting me a lot.

I keep my smile wider, to hide my deep pain in heart.
I keep bigger my eyes, to not letting my tears drop.
I keep my cheek up, to make people happy
Instead of myself misserable.

If if if.. my heart keep telling me about IF.
If you understand me.
Andai kau tahu !
Duh~ I know you will never ever ever know.

love is blind. And always be blind.

I just let it go, still my heart hold it tight~~

Perasaan

Rindu.
Kecewa.
Sakit.
Cinta.

Perasaan yg Allah kurniakan. Subahanallah.
Namun,
Yang berlalu tetapkan pergi.
Yang pergi mungkin takan kembali.

Andainya dapat selami perasaan ini,
Detaknya mengalahkan letupan gunung berapi.
Kalah jugak dengan Tsunami.
Tewas jugak gempa bumi.

Allah tu maha besar.
Dia tahu,
Dan aku yakin,
Pasti ada yg terbaek.. Untuk kami.

Cinta.

Monday, May 20, 2013

IBU


As-salam wahai saudara seumatku..

Alhamdulillah, I feel better nd better and better than before although da bored gile menjadi surirumah sepenuh masa. Ouh, baru ketahuan kebetapaan keboringannya ibuku kebilaan die kat rumah ! hihi~
Rindu Umie, Allah.. Sampaikanlah dalam hatinya rinduku ini, moga dia tahu tidak pernah sesaat pun anak ini melupakannya.. Jadikanlah aku anak dan isteri yang solehah~~ Impian setiap insan. :)


Ini Ummi saya. Dia adalah wanita TERcantik, TERhebat, TERbaik yang pernah saya jumpa dalam hidup saya. 

Mungkin untuk yang menyambut hari ibu, hari itu da lepas. Tapi sambutan hari ibu tu actually.. Everyday is a mother day !! Ouuh.. Besarnya pengorbanan Ibu.. Sungguh. Sungguh tak terbalas perngorbananmu.. 

Di saat orang tido, dia berjaga. Di saat orang makan, die berlapar. berlapar bukan ape, menyuapkan anaknye dulu barulah ke mulutnye. Orang laen tgh bersenang, die memasak membasuh menyidai dan mengemas. Boleh dikatakan kalo sehari tu.. waktu tido je yang die bebetul akan rehat.. 

Dan paling penting.. seburu mana pun perangai anaknye, rupe anaknye.. die tetap sayang. malah MAKIN sayang ! Allahu akbar.. Hebat sungguh ciptaan-Mu.  Semua insan yang menjadi ibu itu semua orang hebat2.

Ya Allah.. Lindungilah dirinya dari segala musibah. Permudahkanlah segala urusannya. Murahkanlah rezekinya. Berikanlah ibuku kesihatan yang baik.
Ya Allah Ya Tuhanku, ampunilah segala dosanya Ya Allah. Sesungguhnya banyak pengorbanannya pada suaminya dan anak-anaknya ya Allah. Tempatkanlah dia nanti disamping insan-insan yang kau kasihi, Ya Allah. Hanya kepada-Mu aku memohon. Sungguh walau aku bukanlah sebaikman, namun aku pohon agar kau tempatkanlah ibuku ditempat insan-insan yang beriman. Amin~~~

Wednesday, March 27, 2013

Kidzania


Pada suatu pagi yg indah.. 
Tetibe my phone's ringing. Seperti biasa, susah betul na mengangkat phone (coz unknown number)..
Then, aku pon text la bertanye kan sape.. Eyh. Sarah. OMG. 'kak Shida, jom teman Sarah pegi Kidzania.'
Soooooo.. Takan aku mengatakan tidak. Hoorei !


Driver come and pick up me as promised. Well, I am a very great tourist guide. Dan we lost the road. Not in the jungle. In the TOWN !



But it's okey. Perjalanan diteruskan. Muke exited dengan happy dan sume2 lah. Nape ? Sudah lama enggak ketemu ! Baby, Sara, Shida. We're together. :)




Here we goooooooooooooooooooooooooooooooooo, kidazania. FYI, kite memang kanak2 SANGAT !




Pergi ke kaunter beli tiket dulu.
Kid : RM60
Adult : RM 35
(First time in my life, kids tix expensive than adult !)


Loike I am more exited than them !


We got that !


Argh.. Why shida why. You looks obviously excited than kids !


You kids, need this !


Dah ni kenape? Ouuuh, itu pinjam ajerrrr :P


Bermula untuk menyesakkan suasana..



They're start with be DJ. And unfortunately, adult not allow to join. UH


Sara's there. Like too focus !


And, waiting for them. Bored !


They're not finish yet !


Posing again.


Okeyh, tension. Let's have some entertainment !


What's better than makan? Ouh, this circle. I mean, Donut.


Taraaa, it's chocolte there ! Melting..


Darn.. It's awesome. Nak lagiiiiii !




Okey. Dan, layan je la pictures yg sempat di'snap'~~













Phew. Penat giler berjalan. Dan sebenar pd awalnye.. Tudung tu agak berkelepet je kan. Sambil menunggu diorang.. I've been done some adjustment for a while. Because of there was no mirror around, ape gune pakai tefon canggih kaaaaaaan.. so, let's enjoy the video by clicking this.. :)

Hasil selepas itu..............



Ahh.. Layan jer laaaaaa. OK la. Have a bless readers ! :)

Tuesday, March 19, 2013

19 Mac 2013

Hari demi hari dan berhari sudah..
Tapi pengalaman tu masih yang terindah bukan..
Setiap saat setiap ketika pon pasti jadik sejarah...

Alahaiii..
Tapi itu laa..

Tengah2 syok duk tengok kiah spy nie..
Diri ini pon berimpian bilo la den na body semantop dio hahhh.. ko ado jang?

Then, da tersentoh hp plak..
Alang2 den tersentuh hp ni.. Den tgk la fb. Tekua la newsfeed dkt home den..
Den pon tengok2 la apo yg latest. Ade la sorang adikku yg cantik manis ni mengepos kt status :

'Hubungan yg putus takan bertaut kembali. Its over!'

Diri ini pon start ler mengomen, tup2 tertgk plak seorang mamat hensem ni komen :

'I liiiiike'

Mata yg melihat ni pon mengantar maklumat pd otak yg menganalisis lalu dihantorkan tindakbalas pada saraf dan dgn pantasnye bibir mengukir senyuman panjang lebor bersama hati yg berdebor. Sejenak, kutergelak kecil. Hehehe..

Teraser lucu.. dan dgn pantas jari jemari yg comel ni, terus tekan 'like' dkt komen tu.. lalu tambah masuk lg satu komen dr insan yg sama :

'Bljr dlu.. belajar bersungguh.. bia habis belajar dlu..'

Begitulah lbey kurang. (Ta engat sangat). Dan lagi la diri ini tergelak besor.. na like lg sekali.. tp tapo laa.. hes know I know. Hahaha..

Terasa lucu bukannya sebab ape.. sebab di'cover'nye balik.. adoi, abang oo abang.. pangai ta penah berubah. Tetap same. Tetap macam tu. Jgn na poyo sangat la ! Wek ;p

Tape, jgn risau. Sy ta tersse pon. ;)

Wahai adikku, yg lepas tu pengajaran sayang..
Tapi yg lepas tu jugak terindah.. tapi depends la.. tu bagi kakak..
Kalo adik ade pape, kakak's here. I'm waiting for you.
And always be the same. Like before.

Sunday, March 10, 2013

Di but ada tapi. ;3

Kejadian ni berlaku semalam. Agak tadek la papa sangat. Tp terasa na post jugak la. Sebab diri ini merasakan itu agak berkelucuannya pun...adoiiii~

.Semalam awak keluar pegi kat mane?

..Sy pegi minum lepak2 tgk bola minum ngn A.

.Dekat mane tgk bola?

..Alaa, kt kedai minum la sayang.

.Kat mane?

..Dekat KDE. Awak kenal KDE ta?

.Hm, macam kenal.

..Haa, tapi dia bukan dekat situ.

.Eh?!

Meeting

Di suatu pagi yang indah, sesugguhnya diri sangat bermalasan dan duk me'landing'kan diri bersama game dan lagu.

Sekali tepon pon berbunyi dgn rancaknya, lalu dilihat nombor yang tak dikenali masuk. Untuk menjawab, malas. So, diri ini pun menghantarlah SMS yg berupa;

"May I know who's this? I'm on meeting"

Ta lame lepas tu, pesanan ringkas itu pin di balas.

"Ko tengah keje ke? Ni Kak Yan laaaa"

Moral : Jangan na malas sangat. Meeting konon !

Bengang

Yes. Today I was agak bengang dgn seorang makhluk yg agak busuk ni. Astaghfirullah al azim. Ta terniat jgk na ckp kasar sampai camtu, tp agak biadap la.

Well, one thing yg obviously tetang dunia ni. I mean, life.

Kalau kite ta kejam dgn orang, orang yg akan kejam dengan kita. MasyaAllah. Agak keji kan. Tp itulah kehidupan.

Namun pesan ibuku, janganlah kau menyakiti org laen nak. Walao dirimu sendiri tersakiti. Subahanallah. Then, I'm speechless.

Sesungguhnya ibuku, hati anakmu ini cukup rapuh. Bergayut pd dahan pertama, ianya rapuh lalu patah dan reput. Baiknya diri bila sblh lg tgn sempat menggampai dahan kedua. Sungguh kuat, terasa selamat. Tapi durinya napak tumpul, ada kalanya menyakitkan. Sungguh ibuku, namun dahan itu tetap memberikan teduhan disebalik rumpun daunnya. Sungguh memberikan anakmu kedamaian. Ibu, andai makbul doamu.. maka, aku juga menyambutnya dgn hatiku yg terbuka.

Sabarlah wahai hati, sungguh kehidupan takan sempurna dgn tiadanya kekurangan.
Wahai hati, kuatkanlah. Semoga aku sentiasa senyum bersamamu, bkn hanya dgn bibir mungilku. Amin.

Saturday, March 9, 2013

10 March 2013

It's been a year. Naaah, one part of your life.. sometimes, it give you a big impact kaaans. So do I. Well, of this date. One thing fresh on my mind was..........#mukapoyo #takikhlas #biru&pink #perso....hitam #Mr.Perfect #KFC #MirindaStrawberry #wedges #1715

Whoa, too fresh.

But memory adalah yg telah lepas. Dan yg lepas tu berikan kita pengalaman. Kannnns.

Btw, on this time.. it wasn't like memorize or something. I was like some moments in our life, unforgettable. 

So that, we're learning.  Belajar dr kejatuhan semalam. Berterima kasih pd kesakitan. Tanpa jatuhnya kita, tak mungkin kita sedar dan lebih berhati2.

Maksud ny, berhati2 is not like 'stereotype' or ada 'prejudice' to the certain people. Of course not. Totally.

But the only ine thing, belajar dr setiap perlakuan. Dan teruskan belajar dr kesilala.

Sooooooloo, I'm suddenly tired and too sleepy !! #339am

Friday, January 11, 2013

12 Januari 2013



wah.. kayaknya udah lama dong tidak meng'update'. Rinduu dan terlalu banyak sudah berubah. bukan je blog yg berubah, tuan empunya blog dan kehidupanku jugak banyak yang berubah..

yepp.
banyak jugak yang aku pelajari dari pengalaman.
TERIMA KASIH.

Hidup kite, ramai kawan, teman, rakan dan sperjuangan.
Tapi insan2 ini bukan semuanya menginginkan kebahagian orang laen lebih dari diri mereka. Maka, wujudlah secebis rasa yang tidak elok, then its spread out. Bila da menjalar keluar, makin tinggi la tanduk nye. Maka bila runtuhnya kebahagian tu, tersenyum mereka. Happy kot ? Tapi tak habes dengan itu, meninggi lagi tanduk tuk mencucuk. Dengan itu, insan yang tak kuat akan terkorban... Sadis kan ?


Kekadang biler kite bace, yup, kiter just bace JER. Tapi untuk memiliki suatu perasaan sama seperti yang menanggung itu mungkin tidak mungkin. Ha !

Kenape yek ! Kenape tegarnye kau tinggal insan yang kau sayang, demi orang ketiga. Hadoiii.. Stupid, pehe dok ? Kalo sayang, stay with together. Unless die yang cakap, LEAVE ME. Then, what to do ? JUST GOO.. But IF, tadek pape yang terkeluar dari mulut die.. maksudnye dalam hati dia tu tengah menjerit, TOLONGLAH BERSAMA AKU, bodohhhhhhh !! *Opps~


Pertanyaan bodoh biler, "awak sayang die?", jawapan bijak tentunye, "yes". dan bile dapat jawapan camtu, terus DOWN. FREEZE. BOOOM ! Jatuh batu atas kepala. Tapi kalo ko ni BIJAK, ko tanye la die, "Sayang yang camane" AT LEAST. Don't simply judge !


BTW, cakap pun useless kan. Sebab both pun masing2 happy kaaan~ Tapi dalam hati, ALLAH SWT sahaja yang tahu. :))

It's still fresh. Suppose to be today, is go out and CELEB. Unfortunately, this the first year since last 5 years agooo~~~~~ Bai!